Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

×

Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην menu_set_active_trail() (γραμμή 2404 του /home/gr295815/public_html/books-110gr/includes/menu.inc).
Συγγραφέας: 
Διαθέσιμο: 
Τιμή σε ευρώ: 
10.00
Vote: 
No votes yet

Ζούμε μια παράδοξη κατάσταση: καθώς η δημοκρατία ζωντανεύει στους άλλους, μοιάζει να σβήνει σιγά σιγά σε μας. Η μεταδοτική ελευθερία που απλώνεται στον πλανήτη μας και συμπίπτει με την κατάλυση των αυστηρών πολιτικών διαχωρισμών στις ανεπτυγμένες χώρες, έχει σαν αποτέλεσμα να μας στερεί από ένα ατού: από το στήριγμα ενός εχθρού, προπάντων αυτού του νοητού εχθρού που ήταν ο σοβιετικός κομμουνισμός. Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Βαρβάρους; Αν οι αξίες μας, τα πρότυπά μας έχουν γίνει παγκόσμια παραδεκτά πώς θα ξαναβρούμε αυτό που βρίσκεται στη βάση του πλουραλιστικού συστήματος; Πώς θα καταπολεμήσουμε αυτή την αδιαφορία για την τύχη του κόσμου, μια αδιαφορία που μας καταλαμβάνει ακριβώς επειδή έχουμε νικήσει; 
Πράγματι, ένας πειρασμός παραμονεύει τη Δύση τη στιγμή που η ευθύνη της είναι πιο μεγάλη παρά ποτέ: ο πειρασμός της υποχώρησης, της εξόδου από την Ιστορία. Αν παραδοθεί σ' αυτόν τότε θα χάσει και τη βούληση να κυριαρχεί στο πεπρωμένο της.
Στο βιβλίο αυτό τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: μήπως, τελικά, οι δημοκρατίες θα μετανιώσουν για τη νίκη τους; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα
Εισαγωγή: Μια εύκρατη ευφορία
Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ
Ο τραυματισμός της ειρήνης
Η αόρατη πολιτική
Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ
Οι φίλοι της Θείας Πρόνοιας
Οι αυλικοί της Αποκάλυψης
Οι παραλογισμοί του κριτικού πνεύματος
ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ
Η φλόγα και το φλέγμα
Ο πειρασμός της αποστασιοποίησης
Τα σιδερένια χρόνια

2016 © books.110.gr